dijous, 24 de febrer del 2011

El meu primer ebook


Fa un parell d’anys vaig deixar de creure en alguns llibres de fotografia, concretament en aquells títols que en menys de dues-centes pàgines, ens prometen que després de llegir-los dominarem totes les disciplines fotogràfiques, des del retrat fins a la macrofotografia. Serem capaços de crear imatges publicables en mitjans com; Sports Illustrated, Herald Tribune, o National Geographic. Publicacions amb criteris editorials tan diferents, que necessitarien un llibre propi per a cadascuna.

Per aquesta raó, quan trio un llibre formatiu (abstenir-se novel·les) intento que sigui el més específic possible. Simplement, perquè no es pot explicar “tot” en un sol llibre, encara que el seu títol grandiloqüent ens ho prometi.

Els darrers mesos, la meva biblioteca s’ha ampliat amb llibres focalitzats en un sol tema, com per exemple l’arxiu fotogràfic, amb l’obra de Peter Krogh The DAM Book Digital Asset Management for Photographers. O la il·luminació, amb el mundialment aclamat Light: Science and Magic.

La meva última adquisició ha estat Light & Land: Landscapes in the Digital Darkroom del fotògraf Californià Michael Frye. Una mostra de la seva metodologia de treball en l’edició digital de fotografia de paisatge. Aquest llibre és el relleu natural de Digital Landscape Photography: In the Footsteps of Ansel Adams and the Great Master. Una gran guia de fotografia digital de paisatge, comparada i il·lustrada en tot moment amb l’obra d’ Ansel Adams.

L’últim títol de Frye, només editat en format ebook, exemplifica amb cinc casos les decisions preses al revelar algunes de les seves imatges més conegudes, com Redbud Reflection in the Merced River. Argumentant l’ordre en el qual les aplica, i les eines utilitzades. Comparant finalment la fotografia original, i l’aspecte definitiu.

Un llibre econòmic (5 dollars) clar, i concís. sense títols grandiloqüents, ni promeses innecessàries. Centrat en una de les parts menys glamuroses de la fotografia de natura.

3 comentaris:

edSELVA ha dit...

Ei David, gràcies per compartir aquesta bibliografia. Segur que deu ser d'allò més interessant!

Unknown ha dit...

ei David, doncs el de Light Science and Magic el tinc (no llegit encara). Possiblement el proxim será aquest. Aquest fotograf és genial!

Fins aviat!

edSELVA ha dit...

Ja l'he llegit David. Gràcies per la recomanació!
Un llibre que, malgrat les seves poques pàgines, crec que té un gran interès del tot pragmàtic i útil!