dimecres, 26 de febrer del 2020

Llibres de fotografia: 60 lecciones de fotografía (David duChemin)


Resultado de imagen de 60 lecciones de fotografía Resultado de imagen de 60 lecciones de fotografía

Aquest és un llibre que aconsello des de fa anys als alumnes i, tot i les vendes derivades de les meves classes, mai n'he demanat royalties a l'autor o a l'editorial que l'ha traduït a l'espanyol.


David duChemin escriu molt, i molt bé. De fet, abans de dedicar-se a la fotografia era còmic professional i això li atorga una capacitat comunicativa brutal. Si a més a més li sumem una visió de la fotografia molt més artística que tècnica, obtenim llibres que interessen a fotògrafs de tots els nivells.

Prèviament havia llegit del mateix autor Mercaderes de imágenes, la fotografía como pasión y profesión. Un  títol molt recomanable per a qui es vulgui guanyar la vida en el nostre camp. A 60 lecciones de fotografía duChemin ens parla de generar sensació de profunditat, d'espais negatius i positius, d'equilibri. També de trobar un mentor o d'aprendre a conviure amb la nostra pròpia obra. El meu consell és que qui cregui que ja ha passat aquesta pantalla d'iniciació a la fotografia, li doni una oportunitat. Jo, l'he rellegit dotzenes de vegades, i en cadascuna d'elles l'he trobat inspirador.